Львівські хірурги пришили чоловікові відрізану кисть руки

Пацієнтові пришили відрізану кисть руки

 39-річного мешканця Бродівського району «швидка» привезла до 8-ї міської клінічної лікарні 1 грудня о 21:30 з травмою правої руки – чоловікові на циркулярці відрізало половину кисті правої руки. 

За словами пацієнта Мирослава Г., він допомагав різати дрова циркулярною пилою. На мить втратив пильність і кисть правої руки потрапила під пилу. Чотири пальці ледь трималися на залишках шкіри. Пила перерізала кістки, судини, нерви, сухожилля.

Травмованого чоловіка з села швидко доставили до Бродівської центральної районної лікарні. Місцеві хірурги зупинили кровотечу, кількома швами зафіксували відрізані пальці, обклали руку льодом і «швидка» повезла його до Львова, у центр хірургії кисті 8-ї міської клінічної лікарні, де його відразу взяли в операційну.

Від моменту травми до того часу, коли чоловіка взяли в операційну, минуло 5,5 годин. Лікарям 5 годин довелося складати і фіксувати кістки, під мікроскопом ушивати артерії, вени, нерви, сухожилля.

На щастя, операція пройшла успішно. Травмовані пальці у чоловіка життєздатні.

«Пальці повністю функціонують. Єдине, що кістки ще не зрослися, ще є шприхи і вони дещо блокують рухи. Але це питання часу. Дякую лікарям за врятовану руку», – сказав ZAXID.NET пацієнт Мирослав Г.

Чоловік провів у лікарні 22 дні. Попереду ще тривалий період реабілітації, але сьогодні хірурги впевнено можуть сказати, що руку чоловікові врятовано.