У Парижі на вулиці вибухнув газ. Загорілись будинки, десятки постраждалих

 


Щонайменше 25 людей отримали поранення, четверо з яких перебувають у критичному стані, після вибуху газу, який спровокував пожежу в будівлях у Латинському кварталі Парижа.

Вибух газу стався в п'ятому окрузі близько 17:00 у середу, в результаті чого спалахнуло кілька будівель, повідомили місцеві чиновники.

Поліція повідомила, що багато постраждалих від сили вибуху та уламків. У ніч на середу рятувальники шукали під завалами двох людей.

Поліція попросила людей уникати району Валь-де-Грас, поблизу Пантеону та Люксембурзького саду, після того, як фасад будівлі обвалився, і вогонь, схоже, поширився на сусідні будівлі.

Лоран Нуньєс, начальник паризької поліції, сказав, що вибух стався на вулиці Сен-Жак, 277, у будівлі, де була Паризька американська академія, двомовна школа моди та дизайну.

Місцеві жителі описали один потужний вибух і один меншого розміру. Один чоловік сказав громадському радіо France Info: «Це було шокуюче. Це катастрофа».



Олів'є Галзі, журналіст, який перебував неподалік під час вибуху, розповів BFM TV, що бачив, як обвалився фасад сусідньої будівлі.

На місці працювали поліція, пожежники та швидка допомога. Прокурор Парижа заявив, що на даному етапі неможливо встановити причину пожежі.

Приблизно о 18:45 за місцевим часом поліція повідомила, що пожежу взято під контроль і що рятувальні роботи тривають.