У протоці Ла-Манш під час запливу зник англійський плавець

 

42-річний плавець-аматор, пожежний-рятувальник за фахом Іен Хьюз стартував у вівторок з англійського Дувру.

У протоці Ла-Манш між Великою Британією та Францією під час одиночного благодійного запливу зник англійський плавець.

Як повідомляє британська преса, 42-річний плавець-аматор, пожежний-рятувальник за фахом Іен Хьюз стартував у вівторок з англійського Дувру. Того ж дня французький рятувальний центр поблизу Кале отримав повідомлення про його зникнення.

Влада Франції та Бельгії тут же розгорнула пошукову операцію, в якій брали участь французькі патрульні катери та гелікоптери французьких та бельгійських військово-морських сил.

Х'юза, однак, не знайшли, і в середу французька влада звернула пошуки.

Організація, яка відстежує перетин протоки — Федерація плавців і пілотів Ла-Манша — у середу «з глибоким жалем» оголосила, що пошуки Х'юза не мали успіху.

У середу ввечері офіційну заяву про те, що Ієн Хьюз зник безвісти, випустила і пожежна служба англійського регіону Вест-Мідлендс, де він служив з 19 років.

Ширина Ла-Манша у найвужчому місці — 34 кілометри, і його перетин займає у плавців від семи до 27 години.

Своїм запливом Іен Хьюз планував зібрати 21 тисячу фунтів пожертв для медичних та пожежних служб.

У повідомленнях преси йдеться, що з Дувра Ієн Х'юз вирушив у заплив у супроводі човна або катера підтримки, але в який момент вони розлучилися, не повідомляється.

За 150 років подібних запливів Ла-Манш вплав перетнули вже близько десяти тисяч людей. Загинули під час спроби перепливти протоку десять людей.

Читайте також: