Жінка організувала вечірку для сестри, яка вмирала

 

Гайді Саттертвейт / Фото: Facebook

Жінка розповіла про останню веселу вечірку її сестри, яка помирала через невиліковну хворобу.

Про це вона розповіла у програмі Woman's Hour на BBC Radio 4. 

Перед своєю смертю влітку минулого року 34-річна Гайді Саттертвейт звернулася до старшої сестри Дженни з незвичайним проханням – вона хотіла влаштувати вечірку.

Гайді хотіла відсвяткувати своє життя з великим списком гостей із усієї своєї сім'ї та друзів.

"Я б описала це як знак оклику в кінці пропозиції. Вирок її життя. Думаю, це можна назвати закриттям", - поділилася вона.

2018 року у Гайді діагностували мієлодиспластичний синдром (МДС) – рідкісний тип раку, який виникає, коли кровотворні клітини, виявлені в кістковому мозку, є аномальними.

Плануючи феєрію кінця життя, яку Дженна порівняла з весіллям з промовами, танцями та частуванням, сім'я готувалася до гіршого, чекаючи лише появи близьких.



Натомість вони були приємно шоковані, коли з'явилися сотні людей.

"На наш подив і радість, в останню хвилину, в середині літа, з'явилося 200 людей", — пригадала вона. "Люди скасовували відпустки, сідали в літаки, орендували машини, вони прийшли до неї, щоб попрощатися. Чарівне і повне болю святкування її життя".

Також під час вечірки Гайді станцювала зі своїм її чоловіком під ту ж пісню, що грала на їхньому весіллі.

Останній танець Гайді з чоловіком / Фото: Facebook

На X, платформі, раніше відомої як Twitter, Дженна написала вірш під назвою "Порада тим, хто вмирає". У ньому вона порадила влаштувати вечірку, а не похорон, для тих, на кому лежить "прокляття попереднього сповіщення", бо похорон це не так "весело".