Що відбувається, коли людина кидає курити

Через 20 хвилин після останньої сигарети організм почне серію змін
Вчені не раз доводили і переконували, що куріння негативно впливає на весь наш організм. Але позбутися шкідливої ​​звички психічно не так-то просто і, можливо, людині просто не вистачає мотивації, щоб почати піклуватися про своє здоров'я.
Поділимося із нашими читачами інформацією про те, що відбувається з організмом, коли людина кидає курити.

Працівники Центру по контролю і профілактиці захворювань (CDC) провели дослідження і надали дані про стан організму після відмови від шкідливої ​​звички.

Через 20 хвилин після останньої сигарети організм почне серію змін, які будуть тривати роками.

20 хвилин


Робота вашого серця повертається до норми. Відновлюються капіляри і судинна сітка. Поліпшується кровообіг і підвищується чутливість пальців рук і ніг.

12 годин


Знижується рівень чадного газу в крові, а рівень кисню підвищується. Склад крові приходить в норму.

Від 2-х тижнів до 3-х місяців


Ризик серцевого нападу знижується. Зникають симптоми тютюнової адикції. Поліпшується циркуляція крові в периферичних судинах. Відновлюється легенева тканина і функція легенів значно поліпшується.

Від 1 до 9 місяців


Зменшуються кашель і задишка, це відбувається не відразу, бо легеням потрібен час на виведення нагромаджених шкідливих речовин.

1 рік


Зникає тютюнова залежність. Шкіра набуває здоровий відтінок і еластичність. Ризик ішемічної хвороби серця знижується на 50%.

5 років


Кровообіг повністю відновився. Показання ризику інсульту знижуються до рівня некурящих. Нервова і імунна системи функціонують в рази краще.

10 років


Ризик раку легенів удвічі менше, ніж у курця. Ризик розвитку раку порожнини рота, горла, стравоходу, нирок і підшлункової залози зменшується.

15 років

Ризик ішемічної хвороби серця і ймовірність виникнення ракових захворювань стає такою ж, як і в людини, що не курить.