Як очистити взуття від солі

Взуття. Очищення від солі
В ожеледицю комунальники щедро посипають вулиці сіллю упереміш з піском, щоб прискорити танення снігу і зменшити травмування на дорогах. Снігова каша не тільки ускладнює пересування, але й нищить наше взуття.

Сіль роз'їдає будь-який натуральний матеріал. Висихаючи, сніжна жижа залишає на взутті неестетичні сольові розводи, вивести які не так вже й легко (особливо на замші).
Але врятувати взуття від солі усе ж можливо. Пропонуємо вашій увазі кілька способів. як це зробити.

1. Прийшовши з вулиці, відразу ж промийте шкіряне взуття теплою, але не гарячою водою. Потім обгорніть забруднені місця паперовими рушниками або туалетним папером і залиште чоботи сушитися. Сіль, що проступатиме, буде вбирати папір. Висохлі чоботи змастіть дитячим кремом.


2. Усунути сольові розводи з шкіряного взуття допоможе розчин 9% -го оцту. З'єднайте оцет з водою в пропорції 3: 1 і протріть забруднені місця цим засобом.

3. Кетамін - популярний народний спосіб боротьби з сольовими плямами. Очищене і висушене взуття за допомогою м'якої тканини обробляють касторкою. Якщо білі плями не зникнуть, повторіть процедуру. Потім сухий щіткою «розчешіть» замшу.

4. Замшеве взуття виглядає ефектно, але і доглядати за нею складніше. Щоб очистити взуття із замші, закип'ятіть в каструлі воду і потримайте чоботи деякий час над парою.

Тепер, коли взуття знову набуло належного вигляду і сольові розводи зникли, обробить його спеціальною фарбою-просоченням. Вона допоможе вирівняти колір і утворить захисну плівку від води.