Гаспачо з черешнею - рецепт

Гаспачо з черешнею
Ви напевно вже пробували гаспачо. Але дієтолог Світла Фурса пропонує вам невеличкий експеримент: Включіть в рецепт гаспачо стиглу черешню. Вона додасть солодкувату нотку, роблячи всі решта смаки більш яскравими. Можна спробувати провернути той же трюк з полуницею.


Складові:

-томати свіжі - 500 г
-черешня свіжа - 300 г
-перець болгарський свіжий - 1 шт.
-базилік зелений свіжий - 10 г
-хліб цільнозерновий - 100 г
-цибуля-шалот - 60 г
-Часник - 1 зубчик
-оливкова олія Extra Virgin - 20 мл
-бальзамічний оцет - 20 мл

Спосіб приготування
і
Закип'ятіть воду в чайнику, покладіть томати в глибоку чашку і залийте їх окропом. Дайте постояти пару хвилин, потім злийте воду і перекладіть томати на обробну дошку. Зробіть кілька надрізів на шкірці ножем, а потім зніміть її.
З перцю зріжте верхівку, розріжте його навпіл і видаліть серединку з насінням. Наріжте м'якоть великими шматками. Зріжте скориночки з хліба.
Подрібніть блендером томати з перцем, з почищеними цибулею і часником, листям базиліка, шматочками хліба, оливковою олією і бальзамічним оцтом. Поставте суміш в холодильник.
Тим часом видаліть з черешні кісточки і подрібніть її блендером, залишивши кілька ягід для прикраси. Змішайте з іншою частиною гаспачо. Розлийте по глибоких тарілках, прикрасьте ягодами.
Смачного!