Навіщо окупанти волочать на поле бою гумові танки - пояснення ЗСУ


 Російські окупаційні війська використовують гумові танки на полі бою. У Збройних силах пояснили, що цю практику "друга армія світу" застосовує, щоб українські захисники атакували позірні позицій, а не справжні ворожі бойові машини.

Таку заяву в етері всеукраїнського телемарафону зробив начальник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євгеній Єрін. 

"Таким чином вони намагаються створити певні хибні цілі для того, щоб замість ураження справжніх бойових позицій ми завдавали удари по таких хибних позиціях", – пояснив він.

Начальник пресцентру Сил оборони зазначив, що вартість одного реального танка та одного макета неспівставні.

Крім того, використання гумових танків дає змогу загарбникам вводити ЗСУ в оману та створювати ілюзію посилення певного окремого напрямку.

"Але всі ці моменти відстежувалися, і ми були готові, що будуть саме такі дії", – додав Єрін.

Нагадаємо, що окупаційні війська РФ використовують гумові муляжі танків на Запорізькому напрямку. Проте вони здуваються, не встигаючи виконати свою основну місію.

"Мабуть, вільне повітря козацького краю не підходить для "гумових" виробів окупантів, тому вони здуваються, не виконавши своєї основної місії. Як і роздута бравада росармії", – зазначили в ЗСУ.

Читайте також:

Юрій Швець працює на розкол між ГУР України та ЦРУ - розвідники США 

На Житомирщині двом ухилянтам від призову оголосили підозри