Вагнера захопили Ростов-на-Дону. Фото

 


Вранці 24 червня у центрі Ростова-на-Дону зайняли позиції озброєні люди. Імовірно, це бійці ПВК Вагнера. Місцеве видання 161.ru повідомляє, що вони оточили штаб Південного військового округу, міську адміністрацію, управління ФСБ та МВС. На вулицях міста танки.






Глава ПВК "Вагнер" Євген Пригожин стверджує, що взяв під контроль військові об'єкти Ростова-на-Дону, зокрема аеродром, збирається "на Москву", а також що його вояки збили вже три російських вертольоти. 

Про це Пригожин заявив у відеозверненні.

Пригожин у Ростові-на-Дону заявив про контроль "Групою Вагнера" будівлі штабу, військових об'єктів, а також взяття під контроль аеродрому. 

 Тим часом телеграм-канали публікують відео, на якому, як ідеться в підписі до нього, глава ПВК "Вагнера" розмовляє із заступником міністра оборони Юнус-Беком Євкуровим і заступником начальника ГУ ГШ Володимиром Алексєєвим. Пригожин повідомляє Євкурову, нібито вагнерівці збили третій вертоліт і "зіб'ють усі, якщо їх будуть посилати". Він каже, що ПВК приїхала в Ростов, щоб "отримати начальника Генштабу і Шойгу". 

 Пряма мова Пригожина: "Поки їх не буде тут, ми блокуємо місто Ростов і йдемо в Москву".