У Києві уламки ракети пошкодили житловий будинок, є загиблі

 У ніч на суботу, 24 червня, Сили ППО у повітряному просторі навколо Києва виявили та знищили понад 20 ракет, випущених російськими окупантами. У Солом'янському районі уламки ракети пошкодили верхні поверхи багатоповерхівки: загинули двоє, постраждали 11 людей.



Про це повідомив голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко, йдеться у Telegram-каналі КМВА. Там наголосили, що це вже восьма атака Росії на українську столицю за червень.

Попко уточнив, що ворог вкотре застосував свою звичайну тактику – стратегічні бомбардувальники Ту-95МС випустили з району Каспію ракети Х-101/555.

Внаслідок падіння уламків у Солом'янському районі столиці сталося руйнування та загоряння на кількох поверхах 24-поверхового будинку. Загинули двоє людей, постраждали – 11.



"Внаслідок влучання уламків в 25-типоверховий будинок в Соломʼянському районі сталося часткове руйнування будівельних конструкцій на 16, 17, 18, 19 поверхах (18-найбільше) будівлі із загораннями окремими осередками по поверхах. Пожежу локалізовано о 04.40, ліквідовано о 06:30. Внаслідок атаки травми різного ступеню важкості отримало 11 чоловік, 3 з них госпіталізовано. Виявлено тіла 2 загиблих людей", – зазначив начальник КМВА Сергій Попко.

Він додав, що врятувати вдалося 24 особи, з них трьох людей деблоковано з–під завалів, ще одну – з ліфту. Постраждало щонайменше 40 автомобілів припаркованих біля будинку.



Загалом до ліквідації наслідків падіння уламків залучено 90 осіб та 22 одиниці техніки ДСНС, зокрема, два кінологічних розрахунки. На місці працюють психологи ДСНС: надано психологічну допомогу 15 особам.

"Двоє загиблих внаслідок влучання уламків ракети в багатоповерховий будинок у Соломʼянському районі.Двох постраждалих госпіталізували, 9 людей отримали допомогу медиків на місці. Пошуково-рятувальні роботи в будинку тривають. Наразі з будинку врятували 22 людини", – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

За даними Нацполіці України обстріл столиці ворог здійснив близько 03.20 години.

"Біля будинку правоохоронці виявили тіло жінки 1969 року народження, та відомо про ще одну загиблу людину, її анкетні дані встановлюються. Уламками пошкоджено більше 40 автомобілів", – зазначено у повідомленні.