Юний британець заробив на своїх картинах понад 2 млн. доларів

Кірон Вільямсон
Кірон Вільямсон, учень початкової художньої школи, заробив 2,2 мільйона доларів після того, як намальовані ним картини були розкуплені на аукціоні за якихосьза 20 хвилин.

Коли Кірону Вільямсу виповнилося 10 років, він вже був відомий як «міні-Моне». Хлопчик отримав міжнародну популярність після того, як написав пейзаж на сімейному святі у 5 років. 23 його роботи були продані інтернет-покупцям за ціною 2,2 мільйона всього за 20 хвилин.


На початку кар'єри хлопця ціни на його картини коливалися від 3,5 тисячі доларів за невелику акварель до 30 тисяч доларів за зимовий пейзаж, написаний біля його будинку в Норфолку.

Кірон Вільямсон
Перші роботи Кирона з'явилися на ринку в 2009-му році. Тоді 19 з його картин були продані за 36.000 доларів на закритому аукціоні. Виручені від продажу гроші дозволили Кірон купити новий будинок для себе і своїх батьків, а також інвестувати в твори інших художників, таких як англійська пейзажист Лоуренса Стівена Лоурі.

Кірон Вільямсон, робота
«В світі мистецтва вважають, що його роботи стали значно кращими в порівнянні з минулим роком. Останні з написаних ним картин просто феноменальні. Ми не тиснемо на нього. Він просто малює коли сам цього хоче», - розповідає арт-дилер Марк Вільямсон.

Після успіху Кірон перестав відвідувати школу і почав вчитися вдома, щоб мати можливість зосередитися на живописі. Інша десятка його картин і акварелей була продана на іншому аукціоні зі стартовою ціною 150 тисяч доларів за 1 шт.

Кірон Вільямсон
Кірон почав малювати коли йому не було й п'яти років. Сталося це на сімейному святі в Девон і Корнуолл. На більшості його картин зображені ландшафти місцевості навколо Норфолка, де він прожив все своє життя, і Корнуолла, який є його улюбленим місцем відпочинку.
Кірон Вільямсон


Серед шанувальників таланту хлопця є не тільки жителі туманного Альбіону. На останніх торгах його картини купували цінителі живопису з Європи, США, Японії та Канади. Всі доходи від продажу картин направляються в його власну компанію Кірон Вільямсон Лтд, директорами якої є його батьки.