У "скромного" Зеленського облаяли Порошенка за вшанування жертв Голодомору

Порошенко, Голодомор

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк звинувачує колишнього Президента Петра Порошенка в тому, що в День пам'яті жертв голодоморів він "продовжує свою злісну місію розколювача".

Про це йдеться в коментарі Подоляка, переданому Укрінформу.

Радник глави ОП зазначив: "Рано-вранці, без камер, без показового піару, без цинізму чинний Президент Володимир Зеленський скромно вшанував пам'ять загиблих у кошмарі Голодомору. І тільки Порошенко продовжує свою злісну місію розколювача ... "

На думку Подоляка, Порошенко "вважає за краще активно танцювати на кістках". "Заради примітивного піару. Збирає натовп, збирає всі можливі камери і з надривом у голосі, з крокодилячими сльозами на щоках вкотре починає тужливу пісню: «ми тут зібралися, щоб поставити свічку»... І таке інше. Як завжди у Порошенка. У людини, яка нічого не робить в цьому житті безкоштовно, заради країни і без цинізму", - заявив Подоляк.

Шкода, що і тут ми не бачимо в цей день президента під час акції «Запали свічку», - Порошенко

Щороку в четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам'яті жертв Голодоморів. 

До участі у цьогорічному вшануванні жертв трагедії традиційно долучився і Петро Порошенко з дружиною та однопартійцями.

Він наголосив, що з 2014 по 2019 роки зусиллями українських дипломатів, політиків, діаспори велика кількість держав визнанала Голодомор геноцидом українського народу. «Це теж – розкриття правди світові», – зазначив Порошенко, особливо відзначивши резолюції обох палат Конгресу США. 

«Ми будемо робити все, щоб захищати цю правду. І дуже шкода, що в Україні на державному рівні не відзначався День Гідності і Свободи – вперше з 14-го року. Дуже шкода, що вперше на 24 серпня, на День Незалежності замість військового параду на святому Софійському майдані демонструють «шльопки-ушльопки». Дуже шкода, що і тут ми не бачимо в цей день президента під час акції «Запали свічку», – зауважив Порошенко. 

«Я дуже сподіваюся, що це не є проявом «какая разніца». Я дуже сподіваюся, що прийде розуміння, що Голодомор – це не про минуле і не тільки про імперію. Голодомор і вшанування пам‘яті мільйонів українців – це про наше європейське майбутнє, яке точно не лежить у сфері інтересів російського окупанта», – переконаний п’ятий Президент. 

Петро Порошенко подякував усім, хто долучився до акції «Запали свічку» по всій Україні. 

У ХХ столітті українці пережили три голодомори: 1921-1923, 1932-1933 і голод 1946-1947 років. Але наймасштабнішим був Голод 1932-1933 років - саме його зараз називають геноцидом українського народу, вчиненим сталінським режимом. Українські селяни стали наступними жертвами тодішньої влади після тотальних репресій стосовно інтелігенції і духовенства.