Помер мер Харкова Геннадій Кернес

 

мер Харкова Геннадій Кернес

У ніч на четвер, 17 грудня, мер Харкова Геннадій Кернес помер через ускладнення від коронавірусної інфекції. Досі він перебував на лікуванні у Німеччині.

Про смерть Кернеса повідомила його цивільна дружина Оксана Гайсинська на сторінці в Instagram. Вона опублікувала чорно-білий знімок з покійним чоловіком.

"Кажуть, немає незамінних людей. Це брехня. Кожна людина незамінна для когось. Ти кращий з кращих! Любимо і сумуємо.. Боляче дуже", – написала дружина Кернеса.

Олігарх Павло Фукс на сторінці в Telegram також написав про смерть свого друга.

"Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друг", – написав він.

Смерть Кернеса підтвердив секретар міськради Ігор Терехов.

"Сьогодні вночі пішов мій друг, Людина нескінченно закоханий в свій Харків, на відродження якого він працював і вдень і вночі останні 16 років. Людина, яка з сірого і старого Харкова зробила місто, в яке їдуть з усієї України за красою, досвідом управління, і за багатьма іншими.

Не скажу зараз нічого ні про день похорону, ні про місце - це питання ми будемо вирішувати в найближчі години", - повідомив Терехов.

Також про смерть Кернеса написав його син Родіон Гайсинський.

"Ти назавжди залишишся в моїй пам'яті як самий добрий, сильний і мудрий, ти знав вихід з будь-якої ситуації і ніколи не опускав руки. Людина з феноменальною пам'яттю, поглядом який зауважує кожну дрібницю. Зразок для наслідування, легенда. З тобою піде ціла епоха.

Я люблю тебе, тату", - повідомив Гайсинський.

На фото: Геннадій Кернес з цивільною дружиною.