Матері Шабуніна поклали вибухівку під двері квартири

 


Матері активіста Шабуніна підклали вибухівку під двері її помешкання. Правоохоронна система України не здатна забезпечити елементарну безпеку своїх громадян. Про це на своїй сторінці в соцмережі "Фейсбук" заявляє сам Віталій Шабунін.

"Моїй мамі підклали вибуховий пристрій під двері квартири. Якщо пристрій дійсно вибуховий (а так стверджує нацполіція), то маму збиралися вбити. Очевидно, що це мені такий "привіт", а не 69-річній літній жінці, яка вже майже нічого не бачить", - підкреслює він.

"Правоохоронна система неспроможна забезпечити вже навіть не справедливість - елементарну безпеку своїх громадян. Хто б за цим не стояв, він впевнений у власній безкарності. Цю впевненість йому гарантує неспроможність/корумпованість/держзрада (на вибір) міністра МВС, генпрокурора, голови СБУ і судової шобли", - зазначає Шабунін.

При цьому він підкреслює, що всі разом вони так і не змогли покарати жодного замовника нападів на активістів. У тисячах випадків насильства проти українців ситуація аналогічна. На думку активіста, правоохоронна, судова і система політики безпеки деградують / продаються з лякаючою швидкістю. "Швидкістю, яка все менше сумісна з виживанням країни", - переконаний він.

"І на все це політичний провід країни реагує, в кращому випадку, відосиками, в гіршому - захистом від покарання управлінців цих деградованих систем. Не має значення, хто це організував: олігархи, корупційна шобла чи рускі. Зробити це їм дозволила неспроможність керівництва держави гідно відповісти в сотнях попередніх нападів", - додав Шабунін.