Нацгвардійців США вигнали відпочивати з Капітолію на вулицю

 

національні гвардійці

У четвер тисячі національних гвардійців США були змушені спати на вулиці і на стоянці після того, як їм наказали покинути будівлю Капітолію у Вашингтоні, яку вони успішно захищали лише 24 години нтому.

До 5000 військовослужбовців містилися в гаражі тільки з однією розеткою, без інтернету і з однією ванною з двома кабінками, повідомив сайт Politico.

На фотографіях зображені солдати, які сплять на підлозі переповненої автостоянки в четвер, коли температура впала до 40 градусів за Фарингейтом. Зрозуміло, що у солдатів є готельні номери, але їх режим змін не дозволяє легко повернутися в свої кімнати під час перерв на відпочинок.

гвардійці в гаражі

До півночі четверга гвардійцям дозволили повернутися в Капітолій після того, як фотографії викликалоилють, і поліція була змушена «вибачитися». Один неназваний солдат сказав, що в результаті вимушеного переїзду на ділянку солдати «відчули себе неймовірно зрадженими».

Він сказав: «Вчора десятки сенаторів і конгресменів пройшли по наших лав, роблячи фотографії, потиснули нам руки і подякували нас за нашу службу. Протягом 24 годин вони перестали нас використовувати і вигнали в кут гаража. Ми відчуваємо себе неймовірно зрадженими».

Інший гвардієць сказав CNN: «Після того, як все пройшло гладко, нас визнали зайвими і відправили в кут гаража». 

Знімки про жахливий побут нацгвардійців викликали шалену реакцію політиків. Демократи і республіканці вимагали відповідей на те, чому військовим чоловікам і жінкам було наказано покинути комплекс Капітолію. Деякі пропонували їм свої кабінети.

Представник поліції Капітолію сказав CBS, що департамент "дуже цінує всебічну підтримку Національної гвардії США в забезпеченні безпеки комплексу Капітолію до церемонії інавгурації, і включаючи її ''.

У поліції також додали: «Нещодавно Департамент зажадав змінити розклад військових так, щоб вони працювали не більше 8-годинної зміни, щоб у них було більше часу для відпочинку за межами кампуса після інавгурації. Охорона розглядає запит, щоб можна було скорегувати логістику і графіки».