Пригожин поскаржився на брак боєприпасів і показав гору тіл "вагнерівців" в Бахмуті

Убиті лише упродовж одного дня під Бахмутом вагнерівці. Фото Пригожина

 Засновник приватної військової компанії "Вагнер" Євген Пригожин продовжує істерити через перекриття постачання найманцям боєприпасів через конфлікт між ним та військовим керівництвом Росії. Він опублікував фото з горою трупів найманців, зазначивши, що це лише частина "вагнерівців", які загинули під Бахмутом за один день.

Також Пригожин показав, як відрізняються запити найманців з різних видів боєприпасів і їх кількість, що виділяє російське МО: за деякими позиціями запити перевищують реальні поставки в десятки разів. Про це Пригожин розповів російському пропагандисту - "воєнкору".

"Боєприпаси нам як не давали, так і не дають. 10 година ранку 22 лютого - жодних кроків з видачі боєприпасів не зроблено", - окреслив ситуацію олігарх, відомий як "кухар Путіна".

Він опублікував фото з величезною кількістю тіл ліквідованих найманців. Трупи на фото - частина результату одного дня самогубчих штурмів окупантів із ПВК "Вагнер"

"Я викладаю фотографію. Це одне з місць збору загиблих. Це хлопці, які загинули вчора, через снарядний голод так званий. Їх мало бути в п'ять разів менше. У п'ять разів! Матері, дружини та діти отримають їхні тіла. Хто винен у тому, що вони загинули? Винні ті, хто мав вирішити питання про постачання нас боєприпасами. Фінальний підпис повинен стояти або Герасимова, або Шойгу. Жоден з них не хоче ухвалювати рішення", - заявив Пригожин.

Він знову взявся розповідати, що фактично єдиним боєздатним підрозділом РФ на фронті є збіговисько зеків та відморозків, з яких складається ПВК "Вагнер". Саме цим Пригожин пояснює "снарядну блокаду", оголошену російським МО  "приватній армії", що знаходиться поза законодавчим полем Росії.

 [ads id="ads1"]

"ПВК "Вагнер" немовби не існує. Раніше нам видавалися боєприпаси формально, на деякі військові підрозділи, які нібито замість нас беруть Бахмут. Але оскільки там нікого немає, і про це стало широко відомо. Був скандал після взяття Соледара, де було сказано, що на жаль, нікого зі збройних сил там не було. Була спроба розповідати, що там бігали десантники, а після цього десантники самі чесно сказали: навіщо ви нас обманюєте? Навіщо ви народ обманюєте? Це зробили ПВК "Вагнер". Нас як би не існує. Тому нам боєприпасів не дають взагалі. Боєприпаси видаються на якесь міфічне угруповання", - сказав Пригожин.

Він також опублікував подану найманцями заявку на постачання боєприпасів. Найменування снарядів у документі закриті, однак із цифр, які показав Пригожин, стає очевидним: за більшістю позицій видати окупантам у російському генштабі погоджуються в десятки разів менше, ніж запитували найманці - та й те, що обіцяють виділити, призначається для всього угруповання на напрямку, а аж ніяк не лише для "вагнерівців". Деякі ж із запрошених видів снарядів найманцям навіть не обіцяють.

Пригожин також поплакався, що нібито намагався розблокувати постачання боєприпасів на всіх можливих рівнях – але безуспішно. Його листа на ім'я Герасимова той навіть не читав протягом кількох днів. Олігарх заявив, що не звертався лише до "батюшки". Але віз, як то кажуть, і нині там.

"Інформація має бути отримана народом Росії, який найбільше страждає сьогодні від цього чванства і підлості, які відбуваються в керівництві міністерства оборони", - вже традиційно "дав копняка" Пригожин Шойгу і Герасимову.

Він також сформулював дуже "обнадійливу" інформацію для зеків, що спокусилися на можливе звільнення. За словами Пригожина, отримають снаряди найманці чи ні, їх, як і раніше, гнатимуть натовпами на самовбивчі лобові атаки - поки не буде ліквідовано останнього з них.

"Не підемо ми з Бахмута. Ми просто гинутимемо вдвічі більше, поки всі не закінчимося. А коли закінчаться всі "вагнерівці", тоді, найімовірніше, Шойгу з Герасимовим автомати повинні будуть взяти. Якби відповідні особи підготували армію і робили все, що вони мали робити останні 10 і більше років, то ПВК "Вагнер" взагалі була б не потрібна", - заявив Пригожин.