Опубліковані фото бронепоїзда, на якому пересувається Путін




Російський фотограф Михайло Коротков багато років відстежував секретний бронепоїзд кремлівського диктатора Володимира Путіна. 

 Як повідомляє Washington Post, він зробив багато фотографій путінського поїзда, але виклав у мережу лише кілька. 2018 року Коротков першим опублікував фото бронепоїзда, яким користується диктатор. 
 [ads id="ads1"]

 Поїзд не має ідентифікаційних номерів локомотивів, він завжди їздить із закритими вікнами. Один із вагонів має незвичайний купол нагорі — вважається, що там знаходиться спеціальне обладнання зв’язку. 



Відомо, що російський президент є фанатично обережним — недоброзичливці сказали б параноїком — коли йдеться про безпеку.

 Під час пандемії коронавірусу Путін встановив у своїй резиденції спеціальний «дезінфекційний тунель» для знезараження відвідувачів за допомогою аерозольних миючих засобів та ультрафіолету. 

Часом здавалося, що Путін тижнями залишався ізольованим. Саме під час пандемії Коротков і колеги-ентузіасти помітили різке зростання використання президентського поїзда. 

«Він мчить, як божевільний, і всі інші заплановані поїзди звільняють йому дорогу», — написав він у своєму блозі в 2021 році. Оскільки Росія воює в Україні, Путін, схоже, використовує це ще більше, роблячи потяг предметом великої цікавості для російських інформаційних агентств. 

 Лондонський Dossier Center, пов’язаний із критиком Кремля Михайлом Ходорковським, процитував неназване джерело, близьке до адміністрації президента, яке стверджує, що з 2021 року Путін все частіше використовує потяг, оскільки його неможливо відстежити, як літаки. 

Минулого місяця російське ЗМІ «Проект» повідомило, що секретні станції та сполучні лінії були побудовані в місцях, які Путін часто відвідує, включаючи Ново-Огарьово під Москвою у 2015 році, Сочі у 2017 році та Валдай у 2019 році.