У Тернополі на хабарі затримали голову облради


 Сьогодні, 26 червня, працівниками НАБУ було затримано голову Тернопільської обласної ради,  а також двох чиновників.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ВЦА викрили на одержанні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера 26 червня 2023 року за процесуального керівництва прокурорів.

За даними слідства, затримані вимагали майже 1,8 млн грн у власника підприємства за підписання актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів комунальним підприємством Тернопільської облради.

"Також за ці кошти вони обіцяли погасити борг Тернопільської ОВА перед цим ТОВ за роботи, які вже виконані та прийняті в 2022 році. Сума неправомірної вигоди становила 5-10% "відкату" за повернення заборгованості за виконані роботи", - йдеться у повідомленні.

Крім того зауважується, що незважаючи на те, що підприємець займався волонтерською діяльністю та допомагав армії, "можновладці все одно вимагали виплатити хабар".

Так, після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тис. грн голову Тернопільської облради та двох заступників голови Тернопільської ВЦА затримали "на гарячому".


Наразі вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Попередня кваліфікація – ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

"Розслідування цих фактів НАБУ і САП розпочали за заявою громадянина, у якого затримані вимагали кошти", - йдеться у повідомленні. 

Слідчі дії тривають.

Читайте також: