У Москві "благословили" на війну в Україні батальйон вірмен

 


У Москві "благословили" на війну проти України вірменський батальйон "АРБАТ", і на церемонії був присутній фігурант справи про вбивство українського журналіста, учасника Євромайдану В'ячеслава Веремія.

Джерело: ZN.ua і російські Telegram-канали

Благословила вірмен на вбивства в Україні Вірменська апостольська церква в Москві, єпархії якої зареєстровані і в Україні.

Створений вірменського батальйону "АРБАТ" вирушають на Донбас.

У російських Telegram-каналах публікують фото і відео "благословення". Знімки перепостив у Facebook і азербайджанський військовий експерт Агіль Рустамзаде.



На них можна бачити кримінального авторитета Армена Саркісяна (Армена Горловського), якого вважають одним із організаторів банд "тітушок" і "ескадронів смерті", які полювали на учасників Революції гідності в Україні.

З 24 лютого 2022 року Саркісян займається мародерством і "віджимом" підприємств на тимчасово окупованій росіянами території. Його основним завданням було створення нової ПВК, яку мав спонсорувати прокремлівський російсько-вірменський бізнесмен Самвел Карапетян, який також був на "благословенні".

Для довідки:

28 листопада 1991 р. в Україні було офіційно відновлено і зареєстровано єпархію Вірменської Апостольської Церкви, громади якої зараз діють у Львові, Києві, Одесі, Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, а також у деяких містах Криму. Українську єпархію ВАЦ очолює архиєпископ Григоріс Буніатян, осідок якого знаходиться у Львові.