Серфер бореться за життя після нападу акули в Австралії


 Поліція повідомила, що серфінгіст бореться за життя в лікарні після нападу акули біля східного узбережжя Австралії.

44-річний чоловік займався серфінгом поблизу Лайтхаус-Біч, Порт-Маккуорі, коли акула розпочала «тривалу атаку», – йдеться у заяві поліції Нового Південного Уельсу (NSW).

Серфінгіст намагався боротися з акулою протягом приблизно 30 секунд, перш ніж поплисти назад до берега, де він усвідомив ступінь своїх травм, повідомила регіональна філія CNN 9News.

Поліція повідомила, що перехожий наклав джгут, перш ніж парамедики перевезли серфера в лікарню Порт-Маккуорі в критичному стані.

«[Він] у важкому стані з небезпечними для життя травмами, отриманими через травми гомілки, а також значною втратою крові», — сказав старший інспектор поліції Нового Уельсу Мартін Берк.

Свідок розповів 9News, що сцена була «справді страшною». 

"Я ніколи не бачив нічого подібного", - сказав підліток, ім'я якого не називається. «Його ногу відірвало, і він, по суті, скрізь кровоточив».

Пляж Лайтхаус буде закритий щонайменше 24 години, повідомили у Facebook рятувальники ALS Port Macquarie Hastings. У той же час безпілотник буде використовуватися для проведення польотів спостереження та моніторингу активності акул у цьому районі, повідомила група.

Як повідомляє Surf Life Saving NSW, експерти Департаменту первинної промисловості (рибальства) почали розслідування інциденту.

За даними Міжнародного файлу нападів акул Флоридського музею , Австралія поступається лише Сполученим Штатам за кількістю неспровокованих зустрічей акул з людьми минулого року .

Музей описує «неспровоковані укуси» як випадки, коли укус людини відбувається в природному середовищі існування акули без провокації людини акулою. «Спровоковані укуси» класифікуються як випадки, коли людина якимось чином починає взаємодіяти з акулою.